085 - 130 63 90

Succesvolle financiering monumentale kantoorvilla

 

Dit is een case waar ik bijzonder trots op ben dat deze tot een goed einde is gebracht. Mijn klant kreeg de eenmalige kans om hun  gehuurde kantoor te gaan aankopen en tegelijkertijd zelf na verbouwing te gaan bewonen en de bovenste etages te verhuren als belegging.

Zoals je weet zijn beleggingspanden moeilijk te financieren vanwege de loan-to-value waarde die gehanteerd wordt bij banken.

Het pand wat aangekocht zou gaan worden was een schitterende monumentale kantoorvilla  zonder woonfunctie.

Na opstellen van een financieel plan kon de maximale aankoopprijs worden berekend. Die lag fors lager dan de vraagprijs. Omdat de eigenaren ruzie hadden kon er niet direct geleverd worden en hadden we de tijd om het  financieel goed door te rekenen wat tot de mogelijkheden behoorde.

Nadat de verkopers de ruzie hadden bijgelegd en exclusiviteit was bedongen  was het op diverse fronten snel schakelen om de aankoop en financiering rond te krijgen:
1. Taxatie van het pand ten behoeve van een bieding;
2. Zakelijke prognose opmaken;
3. Privé-uitgaven actualiseren;
4. Benaderen van drie mogelijke financiers;
5. Kapitaalverzekering eigen woning fiscaal doorschuiven naar nieuwe eigen woning

Alle stukjes moesten  in elkaar vallen anders was de cashflow en de waarde van het onderpand onvoldoende om bij een bank aan te kloppen.

Door het biedingsproces strak te organiseren en een indicatief financieringsvoorstel van de  bank met een maximum koopsom te hebben ontvangen kon de onderhandeling snel tot een goed einde worden gebracht en de villa worden verworven.

Mijn relatie is zeer tevreden met het resultaat omdat zij wonen en werken kunnen combineren in een geweldig pand midden in het centrum van de stad op een representatieve locatie. Door de aankoop van het vastgoed kunnen zij zich weer richten op de dagelijkse praktijks en hoeven zij zich geen zorgen meer te maken over hun pensioen.